Leesduur: 3 min.

De diamant.

Diamant is traditioneel dé edelsteen die geplaatst wordt in een verlovingsring.  Waarom dat zo is, is moeilijk te zeggen.  Waarschijnlijk omdat een diamant het licht uit de omgeving opvangt en – zo lijkt het wel – dubbel zo sterk reflecteert.  Op die manier staat de de diamant symbool voor zuiverheid en levenskracht.

Zoals velen weten, werden diamanten gevormd diep onder de grond (145 km) nog voor er sprake was van enig leven op aarde. Door vulkanische activiteit werden ze naar boven gebracht.

Vaak wordt beweerd dat diamanten bestaan uit geperste steenkool, uit overschotten van plantaardig leven dus.  Dit valt echter sterk te betwijfelen aangezien de meeste diamanten gevormd werden 100 miljoen jaar voor er planten op onze aardbol verschenen.  Als je bedenkt dat er ook in de ruimte diamanten aanwezig zijn (er werden in meteorieten microscopisch kleine diamanten gevonden) dan is het zeer onwaarschijnlijk dat er plantaardig leven aan te pas is gekomen om diamanten te vormen.  Toch bestaat diamant, net als steenkool, hoofdzakelijk uit koolstofatomen, de basis van alle leven op aarde.  Het blijft dus een mysterie waar de diamant vandaan komt.

De verloving

Terwijl in het oude Rome het dragen van een ring betekende dat je op het punt stond om te trouwen, is het pas in 1215 dat paus Innocentius III verklaarde dat het huwelijk moest vooraf gegaan worden door een verlovingsperiode.  Het dragen van een ring moest dan voor iedereen duidelijk maken dat de persoon in kwestie ‘bezet’ was.  De verlovingsring ring versieren met een diamant werd later toegevoegd, waarschijnlijk omdat zoals eerder gezegd de diamant symbool staat voor zuiverheid.

Hoewel het dus een hele oude traditie is om een verlovingsring te dragen, blijven vele jongeren er aan houden om dit te doen. Verliefde koppels koesteren dit mooie gebruik omdat het de liefde uitdrukt die ze voor elkaar voelen en het naar de buitenwereld bewijst dat ze aan elkaar toegewijd zijn.

Betaalbaar.

Fabrigold is fabrikant van juwelen en biedt dus ook fabrieksprijzen aan.

Als je ons assortiment  verlovingsringen bekijkt, let dan ook op het goudgewicht en het diamantgewicht dat bij elk juweel vermeld staat, en vergelijk dan onze prijzen.

Een greep uit ons assortiment.

2.370 1.943 € *
3.485 2.858 € *
3.675 3.014 € *
1.995 1.636 € *
2.280 1.870 € *
2.105 1.726 € *
2.465 2.021 € *
2.150 1.763 € *
2.415 1.980 € *
1.470 1.205 € *