DIENSTEN

Niet alleen staan wij in voor de aan- en verkoop van juwelen, maar we bieden ook een heel aantal services aan. Hieronder kan je een opsomming terugvinden van de mogelijkheden, veel diensten zijn gewoonweg gratis. Vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Expertise

In geval van erfenis, scheiding, diefstal, of in verzekeringsdossiers, ea… stellen wij onze ruime know-how als fabrikant, onze professionele opleiding en jarenlange ervaring ter beschikking.
U wil een volledige garantie en zekerheid over de echtheid en authenticiteit van uw juweel, diamant, parels of edelstenen. Of u wil de nieuw- of marktwaarde van een juweel of steen kennen. Kom ons dan gerust raadplegen. De meeste van onze diensten bieden wij gratis aan.

Herstellen

In ons eigen atelier herstellen we ook juwelen die u niet bij ons gekocht heeft. Die juwelen moeten wel 18 karaat goud vervaardigd zijn. Onze jarenlange ervaring en know-how in de fabricatie van juwelen maakt het ons mogelijk om uw juweel zoveel als mogelijk aan te passen aan uw wensen of in zijn oorspronkelijke staat te brengen. Als modificatie niet meer mogelijk is, kunnen wij u een voorstel doen om de meest waardevolle stenen en goud te verwerken in of te transformeren tot een nieuw juweel.

Heropspitten van parels

Parelkettingen zullen door te dragen na een tijdje langer worden. Dit komt doordat de knoopjes tussen de parels zich wegens de zwaartekracht aantrekken. Hierdoor zal de afstand tussen de knoopjes langer worden en bijgevolg de hele parelketting. Bovendien is de overtollige speling die hierdoor ontstaat tussen de parels en knoopjes niet mooi. Breng dus gerust uw parelketting binnen, wij poetsen de parels, spitten hem helemaal opnieuw op, parel per parel, knoopje tussen elke parel, metalen versterkingen aan de retours ter hoogte van het slot, etc … Let wel ! Uw parelketting zal zijn oorspronkelijke (kortere) lengte terug aannemen.

Transformeren of herwaarderen

Graag adviseren wij u over de herbestemming van onherstelbare juwelen, of juwelen die u eenvoudigweg niet graag meer ziet of waaraan u een slechte herinnering hebt. Dikwijls kunnen wij met enkele kleine ingrepen uw juweel updaten. Soms halen we de waardevolle edelstenen eruit en stellen we u een uniek ontwerp voor, dat wij dan al dan niet voor u in realiteit uitvoeren met een nieuw en uniek juweel tot resultaat. Zo kan u toch nog genieten van een verfrissend nieuw juweelontwerp, exclusief en zonder de volledige rekening te moeten betalen! U recupereert immers het meest waardevolle deel van uw oude ring: de edelstenen!

Overname van oude juwelen

Soms bent u echt niets meer met uw oude juwelen, en wil u liever geld in de plaats. Alles wat goud 18kt is kan u ons aanbieden. Wij geven er u een actuele en eerlijke prijs voor.