Parels die glanzen als de volle maan.

In tegenstelling tot diamanten, die fel schitteren, vangen parels het licht op en weerkaatsen het heel zacht, net zoals een volle maan dat doet op een heldere nacht. Volgens een oud-Indische overlevering ontstond de parel uit een samenspel van zee en bliksem, elke parel werd gezien als een dochter van de maan.

Van zandkorrel tot parel.

Parels hebben een complexe gelaagdheid die met het blote oog moeilijk te zien is, maar die wel zorgt voor de specifieke, rijke glans die de parel eigen is. Hoe komt dit tot stand?

In tegenstelling tot andere edelstenen heeft de parel een organische oorsprong, hij groeit heel langzaam in een oesterschelp. Een kleine onzuiverheid, een zandkorreltje meestal, zorgt voor een afstotingsverschijnsel in de oester. De zandkorrel wordt uit ‘zelfverdediging’ bedekt met parelmoer, hetzelfde materiaal als de binnenkant van de oesterschelp. Zo krijgt de parel honderden heel dunne laagjes parel-moer, en zo weten we ook meteen waar zijn naam vandaan komt.

Parels combineren makkelijk.

Parels combineren fantastisch met zowel wit, roze als met geel goud. Eén enkele parel kan een ring of een oorbel sieren, eventueel samen met enkele diamanten. Opgespit vormen ze ofwel een mooie armband of een klassevolle halsketting.

Bezoek onze webshop.

Als de zachte glans en de klassevolle uitstraling van parels u aanspreekt, eventueel in combinatie met diamant, neem dan een kijkje op onze webshop.

Voor een mooi parelsnoer komt u langs in onze winkel te Kortijk.

Een mooi parelsnoer kunt u niet online kopen, er zijn te veel factoren die een rol spelen: het soort parel, de lengte van de ketting, het soort slot dat u wenst. Kom langs in onze winkel te Kortrijk en iemand van onze mensen zal u graag verder helpen in deze zoektocht naar het schitterende juweel dat perfect bij u past.

Onze winkel is vrij in en uit.

Altijd welkom !