De gelaagde glans van een parel.

In tegenstelling tot diamanten, die een onverschrokken schittering tonen, glanzen parels als de volle maan. Ze tonen hun glans op een zachte manier als een waardige dame uit een mythisch verhaal.

Parels hebben een complexe gelaagdheid die met het blote oog moeilijk te zien is, maar die wel zorgt voor de specifieke, rijke glans die de parel eigen is. Door deze unieke glans en de ronde vorm heeft de mens al van in de oudheid de link gelegd met de maan. Volgens de oud-Indische overlevering ontstond de parel uit een samenspel van zee en bliksem en werd gezien als een dochter van de maan.

In tegenstelling tot andere edelstenen heeft de parel een organische oorsprong, hij groeit heel langzaam in een oesterschelp. Een kleine onzuiverheid, een zandkorreltje meestal, zorgt voor een afstotingsverschijnsel in de oester. De zandkorrel wordt uit ‘zelfverdediging’ bedekt met parelmoer, hetzelfde materiaal als de binnenkant van de oesterschelp. Zo krijgt de parel honderden heel dunne laagjes parel-moer, en zo weten we ook meteen waar zijn naam vandaan komt.

Parels combineren fantastisch met zowel wit, roze als met geel goud. Eén enkele parel kan een ring of een oorbel sieren, eventueel samen met enkele diamanten. Opgespit vormen ze ofwel een mooie armband of een klassevolle halsketting.

Bezoek onze webshop of kom naar onze winkel te Kortrijk.

Als de zachte glans en de klassevolle uitstraling van parels u aanspreekt, eventueel in combinatie met diamant, neem dan een kijkje op onze webshop of breng een bezoek aan onze winkel te Kortrijk.

Onze winkel is vrij in en uit. Altijd welkom !