Kortrijk als centrum van de goudsmederij.

In de jaren 50 ontstond er in Kortrijk een bloeiende juwelenindustrie met tientallen ateliers en honderden werknemers. Fabrigold ontstond begin de jaren tachtig uit één van deze vele fabrikantenfamilies. De kennis om juwelen te ontwerpen en te fabriceren is hier ontstaan en wij werken nog steeds met lokale vakmensen om onze creaties te realiseren.

Persoonlijke aanpassingen maken een uniek juweel.

Door onze grondige kennis van het juweliersvak kunnen wij unieke juwelen maken. Wij doen aanpassingen aan bestaande ontwerpen of maken zelf het ontwerp volgens de vraag van de klant. Het uitgangspunt voor een juweel is bijvoorbeeld vaak een mooie of zeldzame edelsteen of diamant, daarrond wordt dan het juweel ontworpen. Dit vraagt ervaring en vakmanschap, het juweel moet passen bij de edelsteen en het geheel moet er elegant en voornaam uit zien.

Vertrekkende van een mooie amethist ontwerpen we voor één klant een modern juweel en voor iemand anders een klassieke ring.

Edelstenen kiezen.

Bij Fabrigold hebben wij een gemoloog in huis die u kan helpen bij het uitkiezen van de juiste diamanten en edelstenen die passen bij het ontwerp dat de klant in gedachten heeft. Alle stenen worden geleverd met een certificaat.

De juiste edelstenen kiezen is heel bepalend voor het uiteindelijke uitzicht van een juweel.

De prijs van het juweel is een optelsom.

De prijs van onze juwelen is gebaseerd op drie elementen:

  • hoeveel gram goud er in het juweel is gegaan,
  • hoeveel karaat diamant en/of edelstenen er geplaatst zijn,
  • het geleverde maakwerk.

De optelsom van deze drie factoren bepalen de prijs die u betaalt. Het goudgewicht en het aantal karaat diamant en edelsteen wordt zowel op onze webshop als in onze winkel bij elk juweel vermeld. Als u zeker wilt zijn dat je naast een mooi juweel ook een verantwoorde aankoop doet, vergelijk dan gerust het goudgewicht, het edelsteengewicht en de prijs. Zo bent u zeker van de waarde van uw juweel mocht u het ooit terug willen verkopen of doorgeven aan een erfgenaam.