Fabrigold doet mee aan de warmste week, wij steunen Poverello.

Poverello is een organisatie die ons nauw aan het hart ligt, vrijwilligers helpen belangeloos mensen in nood. Iedereen wordt in zijn waarde gelaten, mensen helpen mensen.

Wie in Poverello toekomt heeft op de eerste plaats nood aan degelijke voeding, warme en propere kledij, overnachting, hygiënische en soms medische verzorging. Naast al deze materiële en praktische noden echter is er vooral de behoefte om tot rust te komen, terug een evenwicht te vinden en anderen te kunnen ontmoeten. Wanneer je mag ervaren dat je toch geen mislukkeling bent, ondanks je onmacht; dat er toch nog mensen om je geven, ondanks je zwakheid; dat je toch nog iets voor anderen kan betekenen, ondanks je armoede, krijgt je leven opnieuw zin.

De werking van Poverello wordt gedragen door 400 vrijwilligers die zich regelmatig (van 1 dag tot verschillende dagen per week) inzetten. Zij bereiden de maaltijden en doen al de huishoudelijke taken. Zo komen zij op een spontane manier in contact met de gasten en delen zij een stukje van hun leven met elkaar. De medewerkers stellen zich niet op als meerdere, als degene die het beter weet.

Een parelarmband: 10 euro.

Door een parelarmband te kopen steun u de werking van Poverello en maakt u de wereld net iets warmer.